KKKC kviečia į ekskursiją po  Roberto Narkaus parodą „Geras jausmas“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro informacija


2023 m. rugsėjo 16 d., 12 ir 14 val. (tai bus 2 ekskursantų grupės, nurodytomis valandomis), Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) vyks ekskursijos po Roberto Narkaus solo parodą „Geras jausmas“. Parodos kuratorė – Neringa Bumblienė. Ekskursijas ves Erik Vojevodin. Paroda atvira iki spalio 15 d.

PARODA

Tai pirmasis tokios apimties ir masto R. Narkaus kūrybos pristatymas Vakarų Lietuvoje, kuriame yra eksponuojami naujausi menininko darbai. Parodoje plėtojamos 2022 m. Lietuvos nacionaliniame paviljone 59-ojoje Venecijos meno bienalėje pristatyto projekto „Gut Feeling“ idėjos. Klaipėda – kaip ir Venecija – įsikūrusi prie jūros. R. Narkaus darbai, parkeliavę iš Italijos, uostamiestyje eksponuojami juos specialiai adaptuojant naujoms erdvėms ir Lietuvos pajūrio kontekstui.

„Geras jausmas“ yra kompleksiškas kūrinys, laviruojantis tarp nuoširdaus siekio pakeisti pasaulį, nenuilstančio tikėjimo bendradarbiavimo pažadu, egocentriškų menininko ambicijų, flirto su finansinėmis struktūromis, technologijų progresu ir humoro. Angliškas posakis „gut feeling“ reiškia nuojautą, pagal primirštą tautosaką ir naujausius mokslinius atradimus, tampriai susiejančią žarnyno ir smegenų veiklas. 

EKSKURSIJA

Ekskursijas po R. Narkaus parodą ves Erik Vojevodin. Jis kartu su Robertu jau dirbo ir Venecijos bienalėje, padėjo įgyvendinti „Gut Feeling“ projektą. Tuo metu jo pagrindinė užduotis buvo paviljono „įgyvinimas“, t. y. žmogiško kontakto sukūrimas per tam tikrus naratyvus ir santykį su žiūrovais. Bendravimo su parodos lankytojais savotiška metodika apjungė – informatyvumą, performatyvumą, įsiliejimą į bendrą Venecijoje kaimynystės kontekstą, nes tai tuo metu buvo ypatingai svarbi kūrinio dalis.

Erik Vojevodin prisimena, kad tada „mano pasiūlymas buvo toks – papasakoti gyvai apie kūrinį ir istorijas, kuriomis jis yra apsiraizgęs. Per ilgą atsiradimo procesą, gyvavimą Venecijoje ir tūkstančius ekskursijų, perkėlimą į Vilnių, o dabar ir į Klaipėdą kūrinys vis gyvena; ir jis man vis dar yra gyvas ir pulsuoja – tai ir norisi perteikti žiūrovams. Venecijoje ekskursijas vedėme kiekvienam lankytojui / lankytojų grupei atskirai, pagal jų poreikius, žinias, susidomėjimą ir t. t. Pradėdavom nuo to, kad tai parduotuvė ir parduodame „gut feeling“ – intuiciją, o dabar Klaipėdoje – „gerą jausmą“. Tai meno kūrinys, keliantis klausimus apie šiuolaikinį pasaulį“.

R. Narkaus paroda Geras jausmas. Foto Domas Rimeika

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).

Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi renginio nuotraukose ir vaizdo įrašuose, publikuotuose įvairiose medijos priemonėse.


Posted

in

,

by

Comments

Parašykite komentarą